Pārlekt uz galveno saturu

24.10.2023

logo

Projekts “Implementation of rehabilitation program for patients after lower limb amputation in Ukrainian hospitals, exchange of experience with National Rehabilitation Center Vaivari”

(līguma Nr.SUP30023GR0149)

Projekts tiek īstenots ar U.S. Department of State Office of the Assistance Coordinator for Europe and Eurasia finansiālu atbalstu Development Cooperation Partnership (DCP) Program 10. kārtas ietvaros.

Uzsākoties projekta realizācijai, tiek īstenota aktivitāte - NRC Vaivari un Ukrainas sadarbības partneru- ārstniecības iestāžu multiprofesionālās komandas konsultācijas un apmācības, kas tiek ieviestas attālināti, izmantojot e-risinājumus Zoom platformu. Ir sagatavota apmācību programma, lekciju novadīšanai piesaista konkrētus NRC Vaivari speciālistus.

Pieredzes apmaiņas brauciens uz Latviju Ukrainas ārstniecības iestāžu  speciālistiem notika laika periodā  no 25.09.2023 līdz 29.09.2023.  Pieredzes apmaiņas vizītē ukraiņu kolēģi apmeklēja NRC Vaivari rehabilitācijas un multiprofesionālās komandas speciālistu nodarbības, Vaivaru ortozēšanas un protezēšanas centru. Tiks apmeklētas arī cita ārstniecības iestādes- RAKUS un SIVA.

2023.gada 28. septembrī Sociālās integrācijas valsts aģentūras speciālisti dalījās pieredzē par profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojuma organizēšanu un sniegšanu, iepazīstināja ar aģentūras piedāvātajām profesionālās izglītības programmām un transportlīdzekļu pielāgošanas pakalpojumu.

Rehabilitācijas pakalpojumi Ukrainas iedzīvotajiem pēc kara izraisītām traumām ir ļoti nepieciešami. Esam gandarīti, ka varam dalīties savā pieredzē ar kolēģiem no Ukrainas, lai palīdzētu pilnveidot un attīstīt rehabilitācijas programmas, tai skaitā arī profesionālās rehabilitācijas pakalpojumus.

projekts

The project is implemented with financial support from the U.S. Department of State Office of the Assistance Coordinator for Europe and Eurasia under the 10th Round of the Development Cooperation Partnership (DCP) Program.

Проект реалізовується за фінансової підтримки Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках 10-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program».